Sól himalajska, różowa, drobna 1000g/1kg
Sól himalajska, różowa, drobna 1000g/1kg
4,91

Sól himalajska, różowa, drobna 1000g/1kg

Spożywana dziś sól himalajska ma 250 milionów lat historii.
Wydobywana dziś warstwa soli powstała, gdy wyschły pierwotne góry wokół pasma Himalajów,
a następnie pasmo górskie zostało podniesione bliżej powierzchni.
Warstwa soli, na głębokości ok. 400-600 m, występują w naturalnej postaci, chronionej przed szkodliwym wpływem środowiska współczesnego świata.
Są one wydobywane i przetwarzane bez szkodliwych procesów przemysłowych, takich jak czyszczenie czy wybielanie, i nie zawierają żadnych dodatków, takich jak środki przeciwzbrylające.
Dlatego mają swój charakterystyczny różowy kolor i niezrównaną zawartość minerałów i pierwiastków śladowych. Według niektórych badań zawiera 84 różne minerały.

Sól himalajska może być używana do pieczenia, gotowania i aromatyzowania w takich samych proporcjach jak tradycyjne sole.
Przydatne jest dodawanie go do potraw pod koniec pieczenia lub gotowania, aby zachować pełną zawartość minerałów.
Nadaje się również do zewnętrznych kąpieli solnych i kąpieli stóp.
4,91
Punkty po zakupie: 0,10 zł
podobne produkty