Korzyści i walory zdrowotne orzechów nerkowca
1. Orzechy nerkowca zmniejszają ryzyko chorób sercowo-naczyniowych
2. Podejmuje walkę z cholesterolem
3. Chroni przed kamieniami żółciowymi
4. Wysoka zawartość tłuszczu, ale pomaga schudnąć
5. Już dwie dawki tygodniowo mogą zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka
6. Doskonałe źródło witaminy K, która odpowiada za zdrowie kości
7. Wspomaga zdrowe funkcjonowanie mózgu
8. Zmniejsza ryzyko rozwoju cukrzycy
9. Chroni przed nieprzyjemnymi bólami głowy
10. Niezbędne kwasy tłuszczowe są odpowiedzialne za zdrową skórę
11. Obniża ciśnienie krwi dzięki zawartości magnezu w orzechach nerkowca
12. Niezwykle wysoka zawartość witamin
13. Utrzymują zdrowe dziąsła i neutralizują bakterie w jamie ustnej
14. Chroni przed zwyrodnieniem plamki żółtej
Orzechy nerkowca mają szeroki zakres zastosowań w kuchni
W surowej postaci orzechy nerkowca zawierają bogactwo składników odżywczych, które są dobre dla Twojego zdrowia, jest to również najlepsza forma dla smaku. Można ją jeść rano, na śniadanie, na obiad lub jako wieczorną przekąskę. Jeśli dostaniesz niespodziewany pang głodu, jest to szybka odpowiedź i wypełnia cię bardzo szybko. Popularny składnik do dekoracji deserów, ciast i pucharów owocowych z innymi orzechami. Wraz z migdałami i innymi suchymi owocami jest często łączony z ryżem w kuchni tajskiej, indyjskiej i chińskiej. Oto kilka szybkich i łatwych przepisów na nerkowce z ryżem smażonym, brukselką i pomidorami.
Składniki: 100% nerkowce
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu!
Miejsce pochodzenia: EU
Średnia wartość odżywcza na 100 g produktu:
Energia: 2416kj/582kcal
Tłuszcz: 43,85 g
z czego nasycone kwasy tłuszczowe: 7,78 g
Węglowodany: 26,89 g
z czego cukry: 5,91 g
Proteiny: 18,22 g
Błonnik: 3,3 g
Sól: 0,012 g