Pasta di Canossa, spaghetti z semoliny durum, 500g.
Pasta di Canossa, spaghetti z semoliny durum, 500g.
14,14

Pasta di Canossa, spaghetti z semoliny durum, 500g.

Pasta di Canossa, Spaghetti z Mąki Durum

Oparte na roślinach
Wyprodukowane wyłącznie z włoskiej mąki durum
Wolne od GMO

Spaghetti, Pasta di Canossa, jest wytwarzane z 100% włoskiej mąki durum pochodzącej z upraw na posiadłości Cuniola w Ferrari. Początki tego formatu makaronu są splecione z kulturą arabską z IX wieku, a później ponownie pojawiają się w dokumentach z XII wieku i późniejszych, odnoszących się do Sycylii, Sardynii i Ligurii.

Pracownicy Pasta di Canossa starannie śledzą cały cykl produkcji makaronu, korzystając z systemu Cycle_Life: faktycznie poddają cały proces produkcji dokładnej kontroli, aby każda faza miała swoją datę. Śledzą cały cykl życia pszenicy durum, począwszy od samego nasiona, a następnie dbają o jej wzrost dzień po dniu, z sezonu na sezon, aż do powstania makaronu.

Na każdym etapie produkcji przeprowadzają dokładne testy kontroli jakości, aby upewnić się, że spełnili wysokie wymagania: od sprawdzania temperatury i ciśnienia podczas przetwarzania, po badanie makaronu podczas i po suszeniu, aż po testowanie każdej partii produkowanego przez nich makaronu. Pasta di Canossa powstaje tylko wtedy, gdy przechodzi przez wszystkie te kontrole.
14,14
Punkty po zakupie: 0,28 zł
Detale
Składniki: semolina z pszenicy durum, woda. Może zawierać soję, jajka.

Masa netto: 500g

Średnia wartość odżywcza w 100g produktu:

Energia: 1470kJ/347Kcal
Tłuszcz: 1,1g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2g
Węglowodany: 67,0g
- w tym cukry: 3,2g
Błonnik: 4,2g
Białko: 15,0g
Sól: 0,004g

Wartości odżywcze są orientacyjne i mogą się różnić. Prosimy zapytać o aktualne wartości odżywcze u naszej obsługi klienta!
podobne produkty