Mąka migdałowa 250 g
Mąka migdałowa 250 g
10,93

Mąka migdałowa 250 g

Wysokiej jakości 100% tłoczony na zimno krajowy olej z pestek dyni. Zawartość błonnika sprawia, że jest to jedna z najzdrowszych alternatyw, jeśli chodzi o mąki. Jest bezglutenowy, nisko weglowodanowy, wysokobiałkowy i smakuje wybornie.

.
10,93
Punkty po zakupie: 0,22 zł
Detale

Opis



Mąka migdałowa to zmielona wersja białego wnętrza jądra migdałowego, posiada więc wszystkie dobroczynne właściwości migdałów. Jest podstawą wielu wyjątkowych słodyczy, dlatego tak pysznie smakuje. Jest też ważnym składnikiem w kuchni bezglutenowej, wegańskiej, paleo i IR. Mąka migdałowa to świetny wybór dla każdej diety.



Sugerowane użycie mąki migdałowej



Można z niego przygotować różne wytrawne i słodkie wypieki, takie jak biszkopty, muffiny, ciastka, chleby i ciastka itp. Masa marcepanowa jest również głównym składnikiem francuskiego specjału deserowego - macaronu. Można z niego zrobić kremy, surowe, wegańskie desery. Dobrze komponuje się również z daniami wytrawnymi, np. w naleśnikach, farszach.







Masa netto: 250 g

Składniki: mąka migdałowa

Miejsce pochodzenia: EU


Średnia wartość odżywcza na 100 g produktu:

- Energia: 2608 kJ / 623 kcal
- Tłuszcz: 54,1 g
- z czego nasycone kwasy tłuszczowe: 4,22 g
- Węglowodany: 10 g
- z czego cukier: 6,9 g
- Proteiny: 24,1 g
- Błonnik: 10,7 g
- Sól: 0 g

Informacje o wartości odżywczej służą wyłącznie celom informacyjnym! Rzeczywiste wartości odżywcze na opakowaniu mogą się różnić od podanych tutaj. O aktualne wartości odżywcze prosimy pytać naszych kolegów!
podobne produkty