Opis
Aby wyprodukować mąkę z pestek dyni, pestki dyni są najpierw oczyszczane, a następnie tłoczone na zimno, aby usunąć nadmiar oleju z pestek dyni, który sam w sobie jest cennym surowcem. Z mielenia pozostałych granulek powstaje mąka z pestek dyni o charakterystycznym zapachu i zielonym kolorze.
TMączka z pestek dyni Sugerowane zastosowania
Mąka z pestek dyni jest idealna do wypieku paleo chlebów, ciastek i wytrawnych chrupiących przekąsek. Można też posypać nim musli, wmieszać do klopsików i użyć w bułce tartej. Wysoka zawartość białka sprawia, że nadaje się do posiłków wegetariańskich i wegańskich.
Masa netto: 500 g
Składniki: mąka z pestek dyni
Miejsce pochodzenia: EU
Średnia wartość odżywcza na 100 g produktu:
- Energia: 1665 kJ / 396 kcal
- Tłuszcz: 12 g
- z czego nasycone kwasy tłuszczowe: <0,05 g
- Węglowodany: 15 g
- z czego cukier: 2 g
- Proteiny: 54 g
- Błonnik: - g
- Sól: 0,05 g
Informacje o wartości odżywczej służą wyłącznie celom informacyjnym! Rzeczywiste wartości odżywcze na opakowaniu mogą się różnić od podanych tutaj. O aktualne wartości odżywcze prosimy pytać naszych kolegów!