A megnövekedett forgalom miatt a rendelések szállítási ideje meghosszabbodhat. Kérjük szíves megértésüket és türelmüket. Balancefood Webshop Csapata
Skrobia ziemniaczana 500g
Skrobia ziemniaczana 500g
5,64

Skrobia ziemniaczana 500g

Skrobia ziemniaczana dzięki dobrej zdolności wiązania wody jest doskonałym zagęszczaczem do sosów, gulaszów i puddingów. Ponieważ jest bezglutenowy, świetnie nadaje się również do poprawienia konsystencji ciasta bezglutenowego bez białej mąki. 
5,64
Punkty po zakupie: 0,11 zł
Detale

Opis



W procesie technologicznym produkcji skrobi ziemniaczanej surowiec (ziemniaki) jest rozdrabniany, a skrobia wypłukiwana z komórek. Skrobia jest oddzielana od komórki skrobiowej przez separację i suszona po odwirowaniu.



Sugerowane zastosowanie skrobi ziemniaczanej



Ze względu na swoje działanie zagęszczające, może być stosowany jako składnik kulinarny w sosach, gulaszach i zupach. Może być stosowany w deserach do zagęszczania kremów i puddingów. Po upieczeniu poprawia jakość ciasta, które mniej pęka i nie kruszy się. 

Skrobia ziemniaczana może być uniwersalnym zamiennikiem białej mąki pszennej w dietach bezglutenowych dla osób z celiakią, do ulepszania makaronów oraz do zagęszczania potraw.




Masa netto: 500 g

Składniki: skrobia ziemniaczana

Miejsce pochodzenia: EU

Indeks glikemiczny: 95


Średnia wartość odżywcza na 100 g produktu:

- Energia: 1400 kJ / 335 kcal
- Tłuszcz: 0,6 g
- z czego nasycone kwasy tłuszczowe: 0,42 g
- Węglowodany: 80 g
- z czego cukier: 0,5 g
- Proteiny: 0,1 g
- Błonnik: - g
- Sól: 0,03 g

Informacje o wartości odżywczej służą wyłącznie celom informacyjnym! Rzeczywiste wartości odżywcze na opakowaniu mogą się różnić od podanych tutaj. O aktualne wartości odżywcze prosimy pytać naszych kolegów!
Csomagajánlatok
podobne produkty