Skrobia ziemniaczana 500g
Skrobia ziemniaczana 500g
5,82

Skrobia ziemniaczana 500g

Skrobia ziemniaczana dzięki dobrej zdolności wiązania wody jest doskonałym zagęszczaczem do sosów, gulaszów i puddingów. Ponieważ jest bezglutenowy, świetnie nadaje się również do poprawienia konsystencji ciasta bezglutenowego bez białej mąki. 
5,82
Punkty po zakupie: 0,12 zł
Detale

Opis



W procesie technologicznym produkcji skrobi ziemniaczanej surowiec (ziemniaki) jest rozdrabniany, a skrobia wypłukiwana z komórek. Skrobia jest oddzielana od komórki skrobiowej przez separację i suszona po odwirowaniu.



Sugerowane zastosowanie skrobi ziemniaczanej



Ze względu na swoje działanie zagęszczające, może być stosowany jako składnik kulinarny w sosach, gulaszach i zupach. Może być stosowany w deserach do zagęszczania kremów i puddingów. Po upieczeniu poprawia jakość ciasta, które mniej pęka i nie kruszy się. 

Skrobia ziemniaczana może być uniwersalnym zamiennikiem białej mąki pszennej w dietach bezglutenowych dla osób z celiakią, do ulepszania makaronów oraz do zagęszczania potraw.




Masa netto: 500 g

Składniki: skrobia ziemniaczana

Miejsce pochodzenia: EU

Indeks glikemiczny: 95


Średnia wartość odżywcza na 100 g produktu:

- Energia: 1400 kJ / 335 kcal
- Tłuszcz: 0,6 g
- z czego nasycone kwasy tłuszczowe: 0,42 g
- Węglowodany: 80 g
- z czego cukier: 0,5 g
- Proteiny: 0,1 g
- Błonnik: - g
- Sól: 0,03 g

Informacje o wartości odżywczej służą wyłącznie celom informacyjnym! Rzeczywiste wartości odżywcze na opakowaniu mogą się różnić od podanych tutaj. O aktualne wartości odżywcze prosimy pytać naszych kolegów!
podobne produkty