Opis
Mąka migdałowa to zmielona wersja białego wnętrza jądra migdałowca, więc zawiera wszystkie jego dobroczynne właściwości. Jest podstawą wielu wyjątkowych słodyczy, dlatego tak pysznie smakuje. Jest też ważnym składnikiem w kuchni bezglutenowej, wegańskiej, paleo i IR. Mąka migdałowa to świetny wybór dla każdej diety.
Sugerowane użycie mąki migdałowej
Fmoże być stosowany do wytwarzania różnych wytrawnych i słodkich wypieków, takich jak biszkopty, muffiny, ciastka, chleby i ciastka itp. Masa marcepanowa jest również głównym składnikiem francuskiego specjału deserowego - macaronu. Można z niego zrobić kremy, surowe, wegańskie desery. Dobrze komponuje się również z daniami wytrawnymi, np. w naleśnikach, farszach.
Masa netto: 500 g
Składniki: mąka migdałowa
Miejsce pochodzenia: EU
Średnia wartość odżywcza na 100 g produktu:
- Energia: 2608 kJ / 623 kcal
- Tłuszcz: 54,1 g
- z czego nasycone kwasy tłuszczowe: 4,22 g
- Węglowodany: 10 g
- z czego cukier: 6,9 g
- Proteiny: 24,1 g
- Błonnik: 10,7 g
- Sól: 0 g
Informacje o wartości odżywczej służą wyłącznie celom informacyjnym! Rzeczywiste wartości odżywcze na opakowaniu mogą się różnić od podanych tutaj. O aktualne wartości odżywcze prosimy pytać naszych kolegów!