Opis
Proso, należące do rodziny bylin, było uprawiane w Mezopotamii już 6000 000 lat temu, a niektóre źródła doszukują się jego przodków nawet w Chinach 10 000 000 lat wstecz. Rozpowszechnione na świecie od tysięcy lat proso jest uprawiane na Węgrzech od setek lat na paszę i żywność, co czyni je doskonałym wyborem ze względu na ochronę środowiska.
Mąka z prosa proponowane zastosowanie
Neutralny smak mąki z prosa sprawia, że ma ona wszechstronne zastosowanie. Bezglutenowy, idealny do chlebów i ciast, ciast, naleśników, suchych makaronów, zagęszczania, smarowania i bitej śmietany.
Masa netto: 1000 g
Składniki: mąka z prosa
Miejsce pochodzenia: EU
Średnia wartość odżywcza na 100 g produktu:
- Energia: 1520 kJ / 362 kcal
- Tłuszcz: 3,9 g
- z czego nasycone kwasy tłuszczowe: <1 g
- Węglowodany: 70,6 g
- z czego cukier: 12 g
- Proteiny: 11 g
- Błonnik: 8,5 g
- Sól: 0,12 g
Informacje o wartości odżywczej służą wyłącznie celom informacyjnym! Rzeczywiste wartości odżywcze na opakowaniu mogą się różnić od podanych tutaj. O aktualne wartości odżywcze prosimy pytać naszych kolegów!