Opis
Tręby owsiane to część otrębowa usuwana podczas przetwarzania owsa, zawierająca szereg przydatnych substancji. Otręby owsiane zawierają również znaczne ilości błonnika pokarmowego, składników mineralnych i witamin, przyczyniając się do zdrowej diety. Błonnik pokarmowy daje też szybko uczucie pełności, co ułatwia dietetykom jedzenie. ONZ ogłosiła rok 2013 Rokiem Quinoa w rezolucji.
Sugerowane użycie otrębów owsianych
Wymaga dokładnego umycia przed gotowaniem! Arial, sans-serif;">Otręby owsiane można wmieszać do musli, domowej granoli lub owsianki. Można nim wzbogacić muffiny, ciastka, ciasta i chleby. Można go mieszać z farszami, klopsikami, a nawet używać do panierowania.
Masa netto: 500 g
Składniki: otręby owsiane
Miejsce pochodzenia: EU
Średnia wartość odżywcza na 100 g produktu:
- Energia: 1515 kJ / 362 kcal
- Tłuszcz: 7,1 g
- z czego nasycone kwasy tłuszczowe: 0,2 g
- Węglowodany: 45,3 g
- z czego cukier: 0,9 g
- Proteiny: 17,5 g
- Błonnik: 23,1 g
- Sól: 0,1 g
Informacje o wartości odżywczej służą wyłącznie celom informacyjnym! Rzeczywiste wartości odżywcze na opakowaniu mogą się różnić od podanych tutaj. O aktualne wartości odżywcze prosimy pytać naszych kolegów!