Płatki lniane 250 g
Płatki lniane 250 g
3,68

Płatki lniane 250 g

Mączka z siemienia lnianego jest pokarmem bogatym w błonnik, oleje i inne cenne składniki odżywcze. Dla wegan i osób uczulonych na jajka, mączka lniana jest doskonałym zamiennikiem jaj w różnych daniach z makaroNie.

.
3,68
Punkty po zakupie: 0,07 zł
Detale

Opis



Mączka lniana to produkt uzyskany poprzez spłaszczenie i lekkie zmielenie nasion lnu, co jest jednym z najskuteczniejszych sposobów na odblokowanie cennych składników odżywczych zawartych w nasionach lnu. Mączka z siemienia lnianego dostarcza więc naszemu organizmowi pożytecznego błonnika, białka, niezbędnych kwasów tłuszczowych i minerałów. Niezbędne kwasy tłuszczowe to substancje, których produkcja jest niezbędna dla naszego organizmu, ale których nasz organizm nie jest w stanie wytworzyć, więc możemy je zastąpić spożywanymi pokarmami.



 Płatki z siemienia lnianego Sugerowane użycie



Płatki lniane można spożywać w musli, śniadaniowej owsiance lub smoothie. Można go włożyć do ciasta na torty, chleby i ciastka, ale jest też świetny w klopsach, farszach, a nawet w bułce tartej. Płatki lniane to świetny zamiennik jajka w kuchni wegańskiej i bezjajecznej. Świetnie zastępuje jajka w różnych wypiekach robionych z jajkami (linzer, podpłomyki, babeczki itp.). Wymieszaj 1 łyżkę płatków lnianych z 3 łyżkami wody i odstaw na kilka minut, aż masa będzie miała lekko "galaretowatą" konsystencję. Dodaj tę mieszankę do ciasta.




Masa netto: 250 g

Składniki: płatki lniane

Miejsce pochodzenia: EU

Wartość odżywcza w 100 g produktu


Energia 563 kcal
2365 kj
Tłuszcz 42
z czego nasycone kwasy tłuszczowe 3.7
Węglowodany 27.9

z czego cukry 1.5

Proteiny 18.3
Sól 0.1




Informacje o wartościach odżywczych podane są wyłącznie w celach informacyjnych! Rzeczywiste wartości odżywcze na opakowaniu mogą się różnić od podanych tutaj. O aktualne wartości odżywcze prosimy pytać naszych kolegów!
podobne produkty