Mąka chrupka Reform 540 g (mieszanka mąki bezglutenowej)
Mąka chrupka Reform 540 g (mieszanka mąki bezglutenowej)
9,82

Mąka chrupka Reform 540 g (mieszanka mąki bezglutenowej)

Mąka chlebowa chrupka Balance Food Reform należy do rodziny mieszanek mąk bezglutenowych Balance Food. Użyj go, aby szybko i łatwo zrobić gwarantowany bezglutenowy, chrupiący skórkę, rustykalny domowy chleb, bułki, bułeczki i inne wypieki w domu. 
9,82
Punkty po zakupie: 0,20 zł
Detale

Opis



Na diecie bezglutenowej dla wielu osób prawdziwym wyzwaniem jest przygotowanie bezglutenowych wersji tradycyjnych chlebów, ciast, ciastek i innych potraw. Pominięcie mąki pszennej często może sprawić, że nawet najprostszy posiłek będzie nieudany, ponieważ mąki i skrobie bezglutenowe zachowują się zupełnie inaczej niż mąka pszenna. Na szczęście, łącząc odpowiednie proporcje różnych bezglutenowych składników, można uzyskać wspaniały smak i konsystencję, ale opracowanie tych przepisów to długotrwały i często nieudany proces. Tworząc linię mieszanek mąki bezglutenowej Balance Food Reform, chcieliśmy pomóc początkującym i zaawansowanym osobom z nietolerancją glutenu i reformą, aby zagwarantować sukces w kuchni dzięki zastosowaniu naszych produktów!



Wypróbuj naszą mieszankę mąki Reform Chleb Chrupiący do bezglutenowych, rustykalnych chlebów z chrupiącą skórką i innych wypieków!



Balance Food Reform Mąka do chleba chrupkiego (mieszanka mąki bezglutenowej)



Składniki na 500g chleba




  • 270g Balance Food Reform Mąka do chleba chrupkiego

  • 45 ml świeży sok z cytryny

  • 295 ml letnia woda

  • 1 tk Balance Food Parajdi Sól



Sok z cytryny wymieszać z wodą i stopniowo dodawać mieszankę mąki bezglutenowej i sól. Wyrabiaj ciasto przez 4-5 minut, a następnie odpoczywaj przez 15 minut przed formowaniem na posypanej mąką powierzchni. Następnie posmaruj wierzchy olejem kokosowym i piecz w nagrzanym piekarniku konwekcyjnym przez 70 minut. Początkowo w temperaturze 200 °C przez 50 minut, następnie w temperaturze 180 °C przez kolejne 20 minut. W konwencjonalnym piekarniku zaleca się temperaturę o 10°C wyższą. Po ostygnięciu można pokroić w plastry.



 



 





 


Masa netto: 540 g

Składniki: mąka z prosa, mąka gryczana, mąka z nasion teff, skrobia z tapioki, mąka z włókna bambusowego, mąka z łupin nasion babki płesznik, kwas cytrynowy, soda oczyszczona

Miejsce pochodzenia: EU

Przechowywanie w suchym, chłodnym miejscu

Średnia wartość odżywcza na 100 g produktu:

- Energia: 2516 kJ / 601 kcal
- Tłuszcz: 2,3 g
- z czego nasycone kwasy tłuszczowe: 0,7 g
- Węglowodany: 60,8 g
- z czego cukier: 2,24 g
- Proteiny: 8,13 g
- Błonnik: 18,4 g
- Sól: 0,03 g

Informacje o wartości odżywczej służą wyłącznie celom informacyjnym! Rzeczywiste wartości odżywcze na opakowaniu mogą się różnić od podanych tutaj. O aktualne wartości odżywcze prosimy pytać naszych kolegów!
podobne produkty