Trapa Stevia czekolada o zawartości kakao 50%, 75 g

Stevia Almendra to słodycz na bazie 50% czekolady gorzkiej z dodatkiem kawałków migdałów. Produkt jest bezglutenowy, co sprawia, że jest doskonałym wyborem dla osób borykających się z nietolerancją glutenu. Dzięki brakowi cukru jest doskonałą i zdrową przekąską.

Hiszpańska firma Trapa produkuje czekolady najwyższej jakości od roku 1891. W swojej ofercie mają tradycyjne, premium czekolady mleczne i gorzkie, a także szeroką gamę czekolad o różnych smakach, w tym bezcukrowych. Czekolady bez dodatku cukru są wytwarzane z naturalnymi substancjami słodzącymi, takimi jak maltitol i stewia, dzięki czemu osoby z cukrzycą mogą je spożywać z pewnością!
6,08
Punkty po zakupie: 0,12 zł
Detale
Nettó waga: 75 g

Składniki: Masa kakaowa, substancje słodzące (maltitol i stevia (0,02%)), odtłuszczony proszek kakaowy, masło kakaowe, emulgator (lecytyna sojowa) i aromaty. Zawartość kakaowca minimum 50%. Nie zawiera utwardzonych tłuszczów ani tłuszczów trans.

Alergeny: Soja. Może zawierać śladowe ilości orzechów.

Nadmierna konsumpcja może wywołać efekt przeczyszczający.

Kraj pochodzenia: Hiszpania

Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.
Optymalna temperatura spożycia: od 14 do 21°C.
Termin przydatności do spożycia: zachować z datą podaną na opakowaniu (dzień/miesiąc/rok).

Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu:

Energia: 2119 kJ / 508 kcal
Tłuszcz: 31 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 19 g
Węglowodany: 52 g
w tym cukry: 0,6 g
w tym alkohole cukrowe: 49 g
Białko: 5 g
Sól: 0,1 g

Informacje o wartościach odżywczych mają charakter orientacyjny! Aktualne wartości mogą się różnić od podanych na opakowaniu. Prosimy o zapytanie u naszych pracowników w celu uzyskania aktualnych informacji dotyczących wartości odżywczych!
Csomagajánlatok
podobne produkty