Mąka z ciecierzycy 500g
Mąka z ciecierzycy 500g
7,64

Mąka z ciecierzycy 500g

Mąka z ciecierzycy to bardzo wszechstronna, bogata w błonnik i białko mąka, która jest naturalnie bezglutenowa i może być stosowana w różnych dietach.
7,64
Punkty po zakupie: 0,15 zł
Detale

Opis



Ciecierzyca jest kamieniem węgielnym indiańskiej i śródziemnomorskiej gastronomii. Może być spożywany na wiele sposobów i jest jednym z najważniejszych źródeł białka roślinnego, co sprawia, że jest popularnym wyborem dla wegetarian, wegan i nowoczesnej kuchni reformowanej. Znaczna część zawartości węglowodanów w ciecierzycy to zasługa cennego błonnika, który sprzyja prawidłowemu trawieniu i zapewnia długotrwałe uczucie sytości. A zawarty w nim wapń i fosforan odpowiadają za wytrzymałość kości. Mąka uzyskana przez zmielenie suchych nasion ciecierzycy zawiera wszystkie jej wartości odżywcze. 



Sugerowane zastosowania mąki z ciecierzycy


Mąkę z ciecierzycy można wykorzystać do zagęszczania zup kremów i gulaszów, do poprawy konsystencji warzywnych klopsików, a także wykorzystać do przygotowania bezglutenowych naleśników, pasztetów, wytrawnych ciasteczek i babeczek. Głównym składnikiem socca, popularnego płaskiego chleba, jest mąka z ciecierzycy.




Masa netto: 500 g

Składniki: 100% ciecierzyca mielona

Miejsce pochodzenia: EU

Zwracamy uwagę, że składniki tego produktu są w zasadzie bezglutenowe, ale opakowanie nie jest wykonywane w 100% bezglutenowej fabryce, dlatego może zawierać śladowe ilości glutenu.

Średnia wartość odżywcza na 100 g produktu:

- Energia: 1612 kJ / 385 kcal
- Tłuszcz: 5,9 g
- z czego nasycone kwasy tłuszczowe: 0,5 g
- Węglowodany: 44 g
- z czego cukier: 2,8 g
- Proteiny: 39 g
- Sól: g

Informacje o wartościach odżywczych podane są wyłącznie w celach informacyjnych! Rzeczywiste wartości odżywcze na opakowaniu mogą się różnić od podanych tutaj. O aktualne wartości odżywcze prosimy pytać naszych kolegów!
podobne produkty