Balance Food Makaron z Ciecierzycy z Lenem - Zalecenia dotyczące przygotowania:
Umieść makaron w dziesięciokrotnie większej ilości wrzącej, lekko posolonej wody z niewielką ilością oleju, gotuj przez 8-10 minut, a następnie spłucz zimną wodą.
Masa netto: 250 g
Składniki: mąka z ciecierzycy, mąka lniana, mąka konjac, woda
Niski poziom węglowodanów, bezglutenowy, bez jajek, bez soi, bogaty w błonnik pokarmowy, źródło białka!
Pochodzenie: UE
Zwracamy uwagę, że składniki tego produktu są w zasadzie bezglutenowe, ale opakowanie nie jest wykonywane w 100% bezglutenowej fabryce, dlatego może zawierać śladowe ilości glutenu.
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu:
- Energia: 1518 kJ / 364 kcal
- Tłuszcz: 6,8 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
- Węglowodany: 32,5 g
- w tym cukry: 7,1 g
- Błonnik: 27,4 g
- Białko: 28,6 g
- Sól: 0,08 g
Informacje o wartościach odżywczych mają charakter orientacyjny! Faktyczne wartości na opakowaniu mogą się różnić od podanych tutaj. Prosimy pytać o aktualne wartości odżywcze naszych pracowników!