Sugerowane zastosowanie mleka kokosowego w proszku:
Skoncentrowany preparat kokosowy w proszku wytwarzany poprzez ekstrakcję wody zawartej w mleku kokosowym. Jest to produkt niezwykle praktyczny, gdyż konsystencja pudru ułatwia jego przechowywanie i może być stosowany zawsze i wszędzie. Można go ponownie uwodnić do smaku lub z ilością wody w zależności od sposobu użycia, a uzyskane w ten sposób mleko kokosowe może być wykorzystane do wzbogacenia gulaszów, zup, sosów i zapiekanek, a nawet jako całkowity zamiennik mleka zwierzęcego w deserach. Jako proszek może być dodawany bezpośrednio do kawy, kakao, smoothies, koktajli.
Masa netto: 250 g
Składniki: mleko kokosowe, śmietanka w proszku (maltodekstryna, skrobia modyfikowana)
Miejsce pochodzenia: Malezja
Składowanie: Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu!
Średnia wartość odżywcza na 100 ml produktu:
- Energia: 3700 kJ / 641 kcal
- Tłuszcz: 51,2 g
- z czego nasycone kwasy tłuszczowe: 48,3 g
- Węglowodany: 38,5 g
- z czego cukier: 12,4 g
- Proteiny: 6,5 g
- Sól: 166,6 mg
Wartości odżywcze mają charakter wyłącznie informacyjny! Rzeczywiste wartości odżywcze na opakowaniu mogą się różnić od podanych tutaj. O aktualne wartości odżywcze prosimy pytać naszych kolegów!