Słynny z wielu przydatnych właściwości bambus jest niezwykle szybko rosnącą rośliną o szerokim zastosowaniu. Oprócz walorów dekoracyjnych jest użytecznym materiałem budowlanym, surowcem do produkcji przyjaznych środowisku narzędzi oraz bardzo przydatnym źródłem pożywienia. Jego łodygi są również przetwarzane na mąkę z włókna bambusowego, która prawie w całości składa się z użytecznych włókien. Zawartość Węglowodanów i tłuszczu jest znikoma, więc bez problemu można je włączyć do diety zarówno dietetyków, jak i diabetyków. Jest też popularnym składnikiem diety paleolitycznej. Naturalnie całkowicie bezglutenowy, jest doskonałą alternatywą dla osób wrażliwych na gluten.
Mąka z włókna bambusowego Sugerowane użycie
Mąka z włókna bambusowego to doskonały składnik poprawiający konsystencję ciasta na torty, chleby i ciastka. Mąki paleo i bezglutenowe mają tendencję do nadawania ziarnistej, kruchej tekstury, więc dodanie mąki z włókna bambusowego może pomóc w tym problemie, sprawiając, że skórka będzie chrupiąca, a wnętrze ciasta będzie miłe, miękkie i płatkowate..
Masa netto: 200 g
Składniki: 100 % mąka z włókna bambusowego
Miejsce pochodzenia: EU
Średnia wartość odżywcza na 100 g produktu
Energia: 752 kJ / 188 kcal
Tłuszcz: 0,3 g
- z czego nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g
Węglowodany: <0,1 g
- z czego cukier: <0,1g
Proteiny: 0,2 g
Błonnik: 99 g
-Sól: <0,01g
Informacje o wartościach odżywczych podane są wyłącznie w celach informacyjnych! Rzeczywiste wartości odżywcze na opakowaniu mogą się różnić od podanych tutaj. O aktualne wartości odżywcze prosimy pytać naszych kolegów!