Białko grochu w proszku 500g
Białko grochu w proszku 500g
28,41

Białko grochu w proszku 500g

100% naturalne białko roślinne w proszku. Białko grochu jest jednym z najpopularniejszych źródeł białka roślinnego, ponieważ zawiera wysoki poziom (80%) łatwo przyswajalnych białek i jest jednym z najłatwiej przyswajalnych źródeł białka roślinnego. Jest to doskonały wybór dla wegetarian i wegan, aby uzupełnić spożycie białka, a także jest doskonałą alternatywą dla aktywnych sportowców o zwiększonym spożyciu białka. 

28,41
Punkty po zakupie: 0,57 zł
Detale
Korzystają z coraz większej popularności roślinne białka w proszku, wśród których warto wyróżnić białko grochu ze względu na doskonałą wartość odżywczą i łatwostrawność. Wiele źródeł białka jest jednocześnie alergenami (takimi jak serwatka, jaja, kazeina, soja), co oznacza, że ich spożycie jest zabronione dla wielu osób. Białko grochu jest idealnym wyborem dla nich, ponieważ jest naturalne i bezglutenowe.

Białko grochu pochodzi z żółtego grochu (suszonego zielonego grochu). Żółty groch jest drobno mielony na proszek, a następnie płukany wodą, aby usunąć nadmiar skrobi i włókien. Powstałe z tego miazgowe białko grochu zawiera dużą ilość białka, witamin i minerałów. Nadmiar wody jest usuwany przez proces suszenia, co daje wysoką zawartość białka i delikatną, pudrową konsystencję proszku.

Strączkowe są znane ze swojej wysokiej wartości odżywczej, ale mogą powodować nieprzyjemne wzdęcia. Podczas produkcji białka grochu te substancje są prawie całkowicie usuwane, co oznacza, że spożycie białka grochu nie powoduje niepożądanych objawów i jest łatwostrawne.

Białko grochu zawiera niezbędne aminokwasy, które są niezbędne dla organizmu, ale nie mogą być wytworzone samodzielnie. Dlatego konieczne jest specjalne zwracanie uwagi na ich spożycie. Zawiera dużą ilość rozgałęzionych aminokwasów (BCAA), które odgrywają ważną rolę w budowaniu mięśni i utrzymaniu odpowiedniej kondycji fizycznej.

Zalecenia dotyczące spożycia:

Dzięki swojej delikatnej strukturze i pudrowej konsystencji białko grochu można spożywać mieszane z wodą lub mlekiem roślinnym. Dla tych, którzy chcą zamaskować delikatny "ziemisty" smak, można je dodać do koktajli, soków, owsianki lub napojów proteinowych. Białko grochu można również dodawać do różnych potraw, takich jak naleśniki proteinowe, gofry czy dania warzywne. W pieczeniu można zastąpić jedną trzecią mąki białkiem grochu (np. w biszkoptach, muffinkach, cieście Linzera, itp.).

Składniki: 100% białko grochu
Pochodzenie: Chiny
Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1643 kJ / 390 kcal


Tłuszcz: 9,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
Węglowodany: 0,9 g
w tym cukry: 0,4 g
Białko: 80 g
Sól: 2,4 g

Informacje o wartościach odżywczych mają charakter orientacyjny! Rzeczywiste wartości odżywcze podane na opakowaniu mogą się różnić. Prosimy o informację na temat aktualnych wartości odżywczych w naszym centrum obsługi klienta!
Csomagajánlatok
Produkty uzupełniające
podobne produkty