Rośnie coraz większa popularność białek roślinnych, wśród których wyróżnia się białko migdałowe ze swoim przyjemnym smakiem i wysoką zawartością błonnika. Wiele źródeł białka jest jednocześnie alergenami (takimi jak serwatka, jaja, kazeina, soja), dlatego ich spożywanie jest zabronione dla wielu osób. Białko migdałowe jest idealnym wyborem dla nich, ponieważ jest naturalnie wolne od glutenu. Białko migdałowe jest w pełni pozyskiwane z migdałów i jest bogate w cenne białka, wapń, potas i magnez.
Zalecenia dotyczące użytkowania
Dzięki przyjemnemu orzechowemu smakowi białko migdałowe można spożywać samodzielnie z wodą lub roślinnym mlekiem. Może być dodawane do smoothie na śniadanie, napojów owocowych, owsianki lub koktajli. Wiele potraw można wzbogacić białkiem migdałowym, takich jak naleśniki białkowe, gofry lub dodatek do dań obiadowych. Jest także doskonałym składnikiem do domowych batonów proteinowych. Podczas pieczenia, białko migdałowe może zastąpić część mąki (np. w biszkoptach, muffinkach, cieście linzerowym itp.).
Pochodzenie: Chiny
Średnia wartość odżywcza w 100g produktu:
Energia: 1537 / 367 kj / kcal
Tłuszcz: 11g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1g
Węglowodany: 9,5g
w tym cukry: 6,3g
Białko: 50g
Sól: 0,01g
Informacje o wartościach odżywczych mają charakter orientacyjny! Rzeczywiste wartości odżywcze na opakowaniu mogą się różnić. Prosimy o zapytanie o aktualne wartości odżywcze u naszych pracowników.