Braun ryz proteinowy w proszku, 500g.
Braun ryz proteinowy w proszku, 500g.
26,41

Braun ryz proteinowy w proszku, 500g.

Białko z brązowego ryżu jest całkowicie naturalnym, roślinnym źródłem białka. Dzięki wysokiej zawartości białka (85%), składowi aminokwasów i łatwej przyswajalności, doskonale zastępuje białka pochodzenia zwierzęcego. Zalecane dla wegan, osób prowadzących zdrowy tryb życia oraz aktywnych fizycznie, które mają zwiększone zapotrzebowanie na białko. Jest bezglutenowe, nie zawiera soi, produktów pochodzenia mlecznego ani żadnych składników pochodzenia zwierzęcego!
26,41
Punkty po zakupie: 0,53 zł
Detale
Białkowa mąka z brązowego ryżu jest najbardziej popularnym źródłem roślinnego białka, ponieważ zawiera niezwykle wysoki procent białek, a także ma jedną z najlepszych kompozycji aminokwasów. Jest łatwo przyswajalna i nie wywołuje żadnych reakcji alergicznych, dlatego osoby z nietolerancją glutenu, alergią na soję, nietolerancją laktozy, alergią na jaja mogą ją śmiało spożywać. Wiele badań już potwierdziło, że dla sportowców roślinne białka, w tym białko z brązowego ryżu, mogą w pełni zastąpić białka pochodzenia zwierzęcego w celu zaspokojenia zwiększonego zapotrzebowania na białko. Ponadto, białka roślinne są łatwiejsze do strawienia. Adekwatne spożycie białka jest również istotne dla osób stosujących wegetariańską lub wegańską dietę, a białko z brązowego ryżu jest doskonałym wyborem w tej kwestii.


Białko z brązowego ryżu jest uzyskiwane przez mielenie ziaren ryżu, a następnie oddzielane od skrobi za pomocą specjalnego procesu enzymatycznego.


Zalecenia dotyczące spożycia:


Białko z brązowego ryżu ma delikatnie słodki i ziemiście smak. Ma postać proszku i jest nieco bardziej ziarniste i szorstkie w porównaniu do innych roślinnych białek. Można je spożywać, mieszając je w koktajlach śniadaniowych, smoothies, owsiance czy shake'ach. Wiele potraw można wzbogacić białkiem z brązowego ryżu, na przykład można przygotować naleśniki białkowe, gofry, dodać je do duszonych warzyw czy użyć jako doskonały składnik do domowych batonów proteinowych. W pieczeniu prawie każda mąka może być w części zastąpiona proszkiem białkowym (np. biszkopt, muffinki, tort Linzer itp.).


Składniki: 100% białko z brązowego ryżu
Kraj pochodzenia: Chiny
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu:
Energia: 360 kcal (1506 kJ)
Tłuszcz: 2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 3,9 g
w tym cukry: 0,3 g
Białko: 85 g
Sól: 0 g


Informacje dotyczące wartości odżywczych mają charakter orientacyjny! Faktyczne wartości odżywcze na opakowaniu mogą różnić się od podanych tut

aj. Prosimy o zasięgnięcie informacji na temat aktualnych wartości odżywczych u naszego działu obsługi klienta!
Produkty uzupełniające
podobne produkty