Detale
Możesz używać blanszowanych migdałów do wypieków, ciast, lodów, sałatek owocowych, dań z makaronu, dekorowania deserów, a także doskonale pasują jako dodatek do potraw z ryb i mięsa. Są doskonałym przekąską samodzielną lub w połączeniu z suszonymi owocami.
Są bogate w błonnik, witaminy, sole mineralne i inne związki chemiczne, które mają pozytywny wpływ na nasze zdrowie. Umiarkowane spożycie może chronić przed wieloma chorobami, w tym przed rakiem, i jest szczególnie zalecane dla palaczy.
Są szczególnie bogate w jednonienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak kwas oleinowy, oraz wielonienasycone kwasy tłuszczowe, które pomagają obniżyć poziom "złego" cholesterolu. Badania naukowe wykazały, że dieta śródziemnomorska bogata w jednonienasycone kwasy tłuszczowe odgrywa ważną rolę w zapobieganiu zaburzeniom krążenia i zawałom serca.
Migdały są doskonałym źródłem witaminy E, zawierającej aż 25g witaminy E na 100g migdałów (170% zalecanego dziennego spożycia). Witamina E to silny rozpuszczalny w tłuszczach antyoksydant, który utrzymuje ściany komórkowe i skórę, chroniąc je przed działaniem wolnych rodników. Migdały nie zawierają glutenu i stanowią dobrą alternatywę dla osób z nietolerancją glutenu. Zawierają również wiele witamin z grupy B (tiamina, ryboflawina, niacyna, kwas pantotenowy, witamina B6) oraz odpowiednią ilość kwasu foliowego. Te enzymy pełnią funkcję katalizatorów w procesach metabolicznych zachodzących w komórkach. Migdały są również doskonałym źródłem minerałów, takich jak fosfor, żelazo, wapń, magnez, mangan, cynk i selen.
Składniki: 100% blanszowane migdały
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu!
Pochodzenie: UE
Średnie wartości odżywcze w 100g produktu:
Energia: 2566 kJ / 621 kcal
Tłuszcz: 52g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,74g
Węglowodany: 7,6g
w tym cukry: 4,2g
Białko: 24,1g
Błonnik: 12,9g
Sól: 0,035g
Informacje żywieniowe są orientacyjne! Faktyczne wartości na opakowaniu mogą się różnić od pod
anych tutaj. Prosimy o kontakt z naszym działem obsługi klienta w celu uzyskania dokładnych informacji żywieniowych.