Blanszowane migdały 100g
Blanszowane migdały 100g
6,63

Blanszowane migdały 100g

Blanszowane migdały można wykorzystać do ciast, placków, lodów, sałatek owocowych, dań z makaronu, jako garnirowanie słodyczy, ale także są doskonałym dodatkiem do dań rybnych i mięsnych. Idealna przekąska sama lub z suszonymi owocami.

6,63
Punkty po zakupie: 0,13 zł
Detale

Nasiona są bogate w błonnik, witaminy, sole mineralne i inne związki chemiczne, które są korzystne dla naszego zdrowia. Umiarkowane spożycie chroni przed wieloma chorobami, a nawet rakiem. Szczególnie polecany dla osób palących!


Szczególnie bogate w jednonienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak kwas oleinowy oraz wielonienasycone kwasy tłuszczowe, które obniżają poziom "złego" cholesterolu. Badania naukowe wykazały, że kuchnia śródziemnomorska bogata w jednonienasycone kwasy tłuszczowe odgrywa ważną rolę w profilaktyce zaburzeń krążenia i zawałów serca.


Migdały są bardzo dobrym źródłem witaminy E, zawierają jej nie mniej niż 25 g na 100 g nasion (170% zalecanego dziennego spożycia). Witamina E jest silnym antyoksydantem rozpuszczalnym w tłuszczach, który utrzymuje ściany komórek i skórę, chroniąc przed działaniem wolnych rodników. Migdały nie zawierają cykorii (glutenu), co czyni je dobrą alternatywą dla osób z celiakią. Zawiera cały kompleks witamin z grupy B (tiamina, ryboflawina, niacyna, kwas pantotenowy, witamina B6), ale także sporą dawkę kwasu foliowego. Enzymy te pełnią aktywną rolę w procesach metabolicznych w komórkach. Doskonałe źródło minerałów, zawierające fosfor, żelazo, wapń, magnez, mangan, cynk i selen.


Składniki: 100% blanszowanych migdałów

Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu!

Miejsce pochodzenia: EU

Średnia wartość odżywcza na 100 g produktu:
Energia: 2566kj/621kcal
Tłuszcz: 52 g
z czego nasycone kwasy tłuszczowe: 4,74 g
Węglowodany: 7,6 g
z czego cukry: 4,2 g
Proteiny: 24,1 g
Błonnik: 12,9 g
Sól: 0,035 g
podobne produkty