Detale
Korzyści z orzechów nerkowca i ich pozytywny wpływ na zdrowie:
1. Orzechy nerkowca zmniejszają ryzyko chorób układu sercowo-naczyniowego.
2. Walczą z cholesterolu.
3. Chronią przed tworzeniem się kamieni żółciowych.
4. Pomimo wysokiej zawartości tłuszczu, pomagają w utracie wagi.
5. Już dwie porcje tygodniowo mogą zmniejszyć ryzyko wystąpienia raka.
6. Są doskonałym źródłem witaminy K, która jest odpowiedzialna za zdrowie kości.
7. Wspierają zdrowe funkcjonowanie mózgu.
8. Zmniejszają ryzyko rozwoju cukrzycy.
9. Chronią przed nieprzyjemnymi bólami głowy.
10. Kwasy tłuszczowe mają korzystny wpływ na skórę.
11. Ze względu na zawartość magnezu, orzechy nerkowca obniżają ciśnienie krwi.
12. Mają niezwykle wysoką zawartość witamin.
13. Utrzymują zdrowe dziąsła i neutralizują bakterie w jamie ustnej.
14. Chronią przed zwyrodnieniem plamki żółtej.
Orzechy nerkowca znajdują szerokie zastosowanie w kuchni.
W surowej postaci orzechy nerkowca zawierają wiele korzystnych składników odżywczych i mają najlepszy smak. Mogą być spożywane rano, jako przekąska lub wieczorem. Jeśli nagle poczujesz głód, stanowią szybkie rozwiązanie i bardzo dobrze sycą. W połączeniu z innymi orzechami, są popularnym składnikiem deserów, ciast i miseczek owocowych. Kuchnie tajska, indyjska i chińska często łączą orzechy nerkowca z ryżem, migdałami i innymi suszonymi owocami. Istnieje kilka prostych i szybkich przepisów z orzechami nerkowca, takich jak ryż prażony z kalafiorem i pomidorami.
Składniki: 100% orzechy nerkowca
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu!
Pochodzenie: UE
Przeciętna wartość odżywcza w 100 g produktu:
Energia: 2416 kJ / 582 kcal
Tłuszcz: 43,85 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,78 g
Węglowodany: 26,89 g
w tym cukry: 5,91 g
Białko: 18,22 g
Błonnik: 3,3 g
Sól: 0,012 g
Informacje o wartości odżywczej mają charakter orientacyjny! Faktyczne wartości odżywcze mogą się różnić od podanych tutaj. Prosimy o zapyt
anie o aktualne wartości odżywcze w naszym serwisie obsługi klienta!