Liofilizowane czerwone porzeczki, całe, 50g.

Liofilizacja to proces głębokiego zamrażania przy bardzo niskim ciśnieniu, dzięki któremu owoce zachowują swoje składniki odżywcze, witaminy, błonnik i minerały.
Liofilizowane owoce są prawie jak chipsy, ale nie są przygotowywane w niezdrowej wersji smażonej na oleju, lecz w postaci świeżej i chrupiącej.
Ich ogromną zaletą w porównaniu do świeżych owoców jest długi okres przydatności do spożycia. Warto również zauważyć, że nie zawierają dodanego cukru, aromatów, substancji dodatkowych ani konserwantów.
Można je zabrać ze sobą jako przekąskę w dowolne miejsce, a także doskonale sprawdzają się do pieczenia i gotowania.
11,42
Punkty po zakupie: 0,23 zł
Detale
Masa netto: 50 g
Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów, selera i sezamu.

Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1328 kJ/316 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 56 g
w tym cukry: 43 g
Błonnik: 25 g
Białko: 8,2 g
Sól: 0,02 g

Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, z dala od światła.
Informacje o wartościach odżywczych mają charakter informacyjny! Aktualne wartości odżywcze na opakowaniu mogą się różnić od podanych tutaj. Prosimy o zapytanie o aktualne wartości odżywcze w naszym Dziale Obsługi Klienta!
podobne produkty