Różowa sól himalajska, drobnoziarnista, 1000g/1kg (1-2 mm)
Różowa sól himalajska, drobnoziarnista, 1000g/1kg (1-2 mm)
4,70

Różowa sól himalajska, drobnoziarnista, 1000g/1kg (1-2 mm)

Himalajska só, spożywana obecnie, ma 250 milionów lat historii.
Powstała podczas wysychania pradawnych mórz otaczających pasma Himalajów,
a następnie w wyniku wyniesienia gór zbliżyła się do powierzchni Ziemi, tworząc obecnie wydobywaną warstwę soli.
Warstwa soli znajduje się naturalnie na głębokości około 400-600 metrów, chroniona przed szkodliwymi wpływami dzisiejszego świata.
Podczas wydobywania i przetwarzania nie poddaje się szkodliwym procesom przemysłowym, takim jak oczyszczanie czy wybielanie; nie zawiera żadnych dodatków, takich jak przeciwzbrylające substancje.
To właśnie dzięki temu ma charakterystyczny różowy kolor oraz niezwykłą zawartość minerałów i pierwiastków śladowych. Według niektórych badań zawiera 84 różne minerały.

Sól himalajska może być używana do pieczenia, gotowania i przyprawiania potraw w proporcjach porównywalnych do tradycyjnej soli.
Należy ją dodać do potrawy na końcu pieczenia lub gotowania, aby zachować pełną zawartość minerałów.
Ponadto jest odpowiednia do stosowania zewnętrznego, jako składnik kąpieli solnych i kąpieli stóp.
4,70
Punkty po zakupie: 0,09 zł
Detale
Masa netto: 1000 g
Składniki: sól himalajska (drobnoziarnista, różowa)
Kraj pochodzenia: Pakistan
podobne produkty