Sól himalajska, różowa, drobnoziarnista, 500g (1-2 mm).
Sól himalajska, różowa, drobnoziarnista, 500g (1-2 mm).
2,73

Sól himalajska, różowa, drobnoziarnista, 500g (1-2 mm).

Himalajska só ma konsumowana ma 250 milionów lat. Powstała podczas wysychania prastarych mórz wokół Himalajów, a następnie dzięki wypiętrzeniu gór znalazła się bliżej powierzchni ziemi, tworząc obecnie eksploatowaną warstwę soli. Warstwa soli znajduje się naturalnie na głębokości około 400-600 metrów, chroniona przed szkodliwymi wpływami środowiska współczesnego świata. W trakcie wydobycia i przetwarzania nie poddawana jest żadnym szkodliwym procesom przemysłowym, takim jak oczyszczanie czy wybielanie; nie zawiera również żadnych dodatków, takich jak środki przeciwzbrylające. Dzięki temu ma charakterystyczny różowy kolor oraz niezwykłą zawartość minerałów i pierwiastków śladowych. Według niektórych badań zawiera 84 różne minerały.

Sól himalajska może być używana do pieczenia, gotowania i przyprawiania potraw w proporcjach podobnych do tradycyjnej soli. Zaleca się dodanie jej do potraw pod koniec procesu pieczenia lub gotowania, aby zachować pełną zawartość minerałów. Ponadto jest również odpowiednia do stosowania zewnętrznego jako składnik kąpieli solnych i kąpieli stóp.
2,73
Punkty po zakupie: 0,05 zł
Detale
Waga netto: 500 g
Składniki: sól himalajska (drobnoziarnista, różowa)
Kraj pochodzenia: Pakistan
podobne produkty