Mąka ryżowa 1000 g
Mąka ryżowa 1000 g
8,76

Mąka ryżowa 1000 g

Mąka ryżowa to jedna z najpopularniejszych mąk bezglutenowych, ciesząca się popularnością ze względu na swoją przystępną cenę i różnorodne zastosowanie. Dzięki neutralnemu smakowi śmiało możemy jej używać do pieczenia, gotowania czy zagęszczania nawet samodzielnie.

Dzięki neutralnemu smakowi może z powodzeniem zastąpić mąkę pszenną w potrawach, gdzie nie jest konieczne wytworzenie glutenu dla uzyskania odpowiedniej konsystencji, na przykład podczas przygotowywania biszkoptów, kremów, sosów czy zagęszczania zup. W innych przypadkach (np. przy wypieku ciast drożdżowych, chleba, wypieków) warto ją mieszać z innymi rodzajami mąk i skrobi, ponieważ samodzielnie może sprawić, że ciasto będzie zbyt suche i kruszące. Jest głównym składnikiem chińskich makaronów ryżowych, stanowiąc doskonałą bezglutenową alternatywę dla suchych makaronów.
8,76
Punkty po zakupie: 0,18 zł
Detale
Waga netto: 500 g

Składniki: Mąka ryżowa (biała)

Pochodzenie: UE

Zwracamy uwagę, że składniki produktu są w zasadzie bezglutenowe, jednak pakowanie nie odbywa się w 100% zakładzie bezglutenowym, dlatego może wystąpić zanieczyszczenie glutenem.

Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu:

Energia: 1508 kJ / 359 kcal
Tłuszcze: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 79,4 g
w tym cukry: - g
Białko: 6,9 g
Błonnik: - g
Sól: - g

Dane dotyczące wartości odżywczych mają charakter informacyjny! Aktualne wartości podane na opakowaniu mogą się różnić od podanych tutaj. Prosimy o informacje na temat aktualnych wartości odżywczych u naszych pracowników!
podobne produkty