Mand'or Premium Organiczne to mleko migdałowe bez dodatku cukru i słodzików, wykonane z czystych i zrównoważonych składników.
Produkt jest organiczny, wegański, bezglutenowy, bezlaktozowy, wolny od GMO i pozbawiony cukru.
Jedną z najważniejszych cech mleka migdałowego jest brak glutenu, laktozy i cholesterolu. Mleko migdałowe jest naturalnym przeciwutleniaczem, który pomaga zapobiegać rakowi i opóźnia proces starzenia się. Jest źródłem witamin (A, D, E), białka, kwasów tłuszczowych Omega 6, cynku, wapnia, żelaza, magnezu i potasu.
Bez dodatku cukru, jedna filiżanka mleka migdałowego zawiera 30 kalorii oraz dużą ilość rozpuszczalnego i nierozpuszczalnego błonnika. W ten sposób chroni ściany jelit, wspomaga ich prawidłowe funkcjonowanie, reguluje wchłanianie cukrów i kontroluje poziom cholesterolu. Mleko migdałowe jest jedną z najbardziej odżywczych i kompletnych alternatyw dla mleka krowiego.
Niska zawartość kalorii w mleku migdałowym sprawia, że jest to idealny napój dla osób, które chcą schudnąć. Zastąpienie mleka krowiego mlekiem migdałowym może przynieść bardzo satysfakcjonujące rezultaty w odchudzaniu. Jest bardzo łatwe do przyzwyczajenia się, ponieważ jego tekstura i właściwości sensoryczne są podobne do mleka krowiego.
Jego spożycie stanowi znaczącą pomoc w walce z cholesterolami i triglicerydami. Poprawia poziom dobrego cholesterolu i zmniejsza poziom złego cholesterolu, a także ułatwia wchłanianie cukrów i tłuszczów w przewodzie pokarmowym.
Jest łatwo przyswajalne i polecane dla osób cierpiących na nietolerancję laktozy. Zalecane jest szczególnie w przypadku biegunki i wymiotów. Mleko migdałowe ma wysoką zawartość potasu, co stanowi doskonałe wsparcie w uzupełnianiu utraconych minerałów z powodu choroby, a błonnik migdałowy chroni ściany jelit.
Reguluje funkcje organizmu, stanowiąc rozwiązanie dla pacjentów z problemami trawiennymi lub jelitowymi, lub cierpiących na chorobę wrzodową.
Pomaga wzmocnić paznokcie i włosy, a dzięki witaminie B2 nawilża skórę.