"Masło migdałowe o smaku cynamonu i cukrze kokosowym, wykonane z najlepszych migdałów
Po sukcesie 100% masła migdałowego stworzyliśmy również delikatnie doprawioną i słodzoną wersję. Masło migdałowe z cynamonem to najlepszy wybór, jeśli pragniesz czegoś słodkiego, a jednocześnie zdrowego! Jego smak doskonale przypomina migdały cynamonowe z bożonarodzeniowych jarmarków, zawiera jednak znacznie mniej cukru (tylko 10%).
Nasz produkt jest wykonany z najwyższej jakości migdałów, bez dodatków. Innymi słowy, nie zawiera konserwantów, emulgatorów ani oleju palmowego, dzięki czemu cała Twoja rodzina może go cieszyć się bez obaw, z harmonijnym smakiem lekko prażonych nasionek i cynamonu, osłodzonego odrobiną cukru kokosowego.
Spróbuj go na plasterkach jabłka lub owsiankach, natychmiast zaspokoi Twój głód i ochotę na słodko! Możesz również posmarować nim tosta, dodać do ciastek lub domowych batonów energetycznych. Wymieszaj go z mąką migdałową i przygotuj z niego cukierki obtoczone w czekoladzie lub pralinki nadziewane masłem migdałowym, aby zaskoczyć swoich bliskich. Możesz nim również przyprawiać kasze, ryż na mleku lub warstwować w budyniu. Masło migdałowe z cynamonem doskonale smakuje również samodzielnie, łyżką, a jedynym ograniczeniem w jego zastosowaniu jest Twoja wyobraźnia.
Migdały są jednymi z najzdrowszych orzechów, zawierają więcej witaminy E, ryboflawiny, niacyny, wapnia i błonnika niż jakikolwiek inny rodzaj orzecha. Są doskonałym źródłem magnezu i bogate w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6.
Ich składniki poprawiają aktywność mózgu, dlatego regularne spożywanie zmniejsza ryzyko choroby Alzheimera. Pomagają regulować poziom cholesterolu i utrzymywać zdrowe serce. Zawartość kwasu linolowego i linolenowego zmniejsza stany zapalne, a witamina E chroni przed rakiem. Pomimo wysokiej zawartości tłuszczu sprawdzają się doskonale w diecie odchudzającej - dzięki nienasyconym tłuszczom dają uczucie sytości przez długi czas, a błonnik pomaga w trawieniu.
Cukier kokosowy jest pozyskiwany z nektaru kwiatów palmy kokosowej. Jest niezwykle bogaty w składniki mineralne, takie jak magnez, potas, cynk i żelazo, a także zawiera witaminy B1, B2, B3, B6 i C. Ponadto zawiera polifenole o działaniu antyoksydacyjnym i 16 rodzajów aminokwasów.
Cynamon to przyprawa o właściwościach leczniczych, o wielu korzyściach. Reguluje poziom cukru i tłuszczu we krwi, pobudza aktywność mózgu i korzystnie wpływa na zdolności poznawcze. Oprócz wyjątkowego smaku cynamon jest również popularny ze względu na swoje działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze w kuchni wschodniej.
Oprócz tego, że jest smaczny:
Może być uwzględniony w dowolnym planie dietetycznym: wegański, keto, bezglutenowy, bezlaktozowy, paleo, bez białka mleka
Niski indeks glikemiczny: Migdały mają zaledwie 15 indeksu glikemicznego
Wysoka